VOEDINGSWIJZER

Welke brok is geschikt voor mijn hond?

Uiteraard wilt u wel het beste voor uw hond en/ of kat. Brokkentopper biedt u een passend voer bij ieder type hond. Heeft uw hond problemen bijvoorbeeld met de vacht, artrose of bijvoorbeeld overgewicht, ook dan heeft Brokkentopper een passend voer voor uw hond!

Diverse factoren spelen bij de keuze een rol. Is het bijvoorbeeld een “huishond” met weinig activiteit of juist een zeer actieve hond. Sport of werkt de hond veel. Moet hij veel jagen? Als hij bijvoorbeeld gebruikt wordt voor bewaking, de jacht, vee-drijven of windhondrennen of is het een politiehond dan adviseren wij u een brok voor de actieve hond. U kunt dan het beste kiezen voor de TOPSTAR Adult Active of de TOPSTAR Natural Complete (geperste brok) .

Stel dat uw hond wat op leeftijd begint te komen. Hebben wij een brok die juist weer uitermate geschikt is voor de oudere hond. Maar ook voor de hond van middelbare leeftijd welke overgewicht heeft of er aanleg voor heeft. Dit voer is bijvoorbeeld heel licht verteerbaar en verhoogd de vitaliteit met behoud van een prachtige vacht. Dus een langer leven fit met een hogere kwaliteit van leven. U kunt dan dus het beste kiezen voor
TOPSTAR Senior Vitality.

Verder is er ook een budget brok van goede kwaliteit (geen premium) TOPSTAR Croc, welke uitermate geschikt is voor honden die energie kunnen gebruiken. Overigens mag standaard niet de indruk mag wekken dat de kwaliteit standaard is. Nee de kwaliteit is goed. Geschikt voor de probleemloze hond.Als de premium brokken net niet in het budget past dan is TOPSTAR Croc de brok voor uw hond.

Ook voor de jonge hond zijn er speciale brokken. Zo is er TOPSTAR Puppy No Grain voor pups van 3 weken tot 4 maanden (ook goed voor drachtige en zogende teven) en de TOPSTAR Junior No Grain voor jonge honden van 4 tot 20 maanden.
Indien uw hond een volwassen gewicht van meer dan 15 kg gaat bereiken, geeft u naar de puppybrok (na ca. 4maanden) een Junior brok.

Als richtlijn kunt u eigenlijk de volgende regels aan houden:

  • Bij Jonge honden welke een volwassen gewicht behalen van minder dan 15 kilo kunt u de Junior brok overslaan en na 6 maanden overstappen op een volwassen voer.
  • Bij Jonge honden welke een volwassen gewicht behalen van 15 tot 40 kilo kunt van 4 tot 15 maanden een Junior brok gebruiken.
  • Bij Jonge honden welke een volwassen gewicht behalen van meer dan 40 kilo kunt u van 4 tot 20 maanden een Junior brok gebruiken.

Voor honden die overgewicht hebben is er ook een uitermate geschikte brok, de TOPSTAR Light. Verder zijn er honden die over het algemeen afhankelijk zijn van zogenaamd speciaal “dierenarts” voer. Ook voor veel van deze honden hebben wij een zeer geschikte voeding in het assortiment.

Indien u na het lezen toch niet helemaal zeker bent welk voer voor uw hond het beste is kunt u ook even contact met ons opnemen. Wij zullen u dan (indien nodig in overleg met een fokker) van een passend advies voorzien.

Hieronder treft u een volledig overzicht van de verschillende brokken:

BROKKENTOPPER Hondenvoeders Kg per zak Prijs Doelgroep:
PUPPY BROKKEN: 3 weken tot 4/ 6 maanden
TOPSTAR Puppy Specialty Fish & Potato – No grain – Premium ++ 15kg €55,40 -Speciaal voor pups die allergisch reageren en/of dunne ontlasting krijgen van reguliere hondenvoeders waar granen incl. rijst in zitten. Of preventief om dat te voorkomen.

-Bij pups met hierboven omschreven problemen  van rassen die een volwassen gewicht tot 15 kg bereiken, van 3 weken tot 6 maanden.

-Bij pups met hierboven omschreven problemen  van rassen die een volwassen gewicht boven 15 kg bereiken, van 3 weken tot 3 à 4 maanden.

-Drachtige en zogende teven met hierboven omschreven problemen.

-Volwassen honden met hierboven omschreven problemen van zeer kleine rassen.

JUNIOR BROKKEN: 4-15 maanden
TOPSTAR Junior Large Breed (Premium) 15kg € 39,95   -Jonge honden van 3 à 4 maanden tot 15 maanden die een volwassen gewicht van 15 tot 40 kg bereiken.

-Jonge honden van 3 à 4 maanden tot 20 maanden die een volwassen gewicht van meer dan 40 kg bereiken.

TOPSTAR Junior Specialty Fish & Potato (Premium ++) 15kg €55,40 -Speciaal geschikt voor jonge honden in de leeftijd van 3 á 4- 15 maanden. Deze speciale brok is een oplossing voor honden die allergisch reageren en/of daar dunne ontlasting krijgen van reguliere hondenvoeders waar granen, inclusief rijst, als grondstof in zitten. En honden die slecht eten omdat ze behoefte hebben aan een totaal andere smaak.
VOLWASSEN HONDEN: Vanaf 15 maanden
TOPSTAR Lamb & Rice (Premium)
15kg € 39,95 -Probleemloze honden

-Honden met vachtproblemen, voedingsallergieën of darmproblemen.

-Honden met aanleg voor overgewicht of slecht eten.

-Of juist om problemen te voorkomen. Kortom een heel gezonde brok!

TOPSTAR Adult Active  (Premium)  15kg € 36,95 -Zeer geschikt voor herdershonden. Fok-, actieve-, werk- en magere honden. (Bij Herdershonden zoals bijvoorbeeld de Melchelse, Duitse of Hollandse Herder of honden zoals de Border Collie, kan deze brok vanaf 6 maanden gevoerd worden)

-Voor huishonden mits geen aanleg voor overgewicht.

TOPSTAR Senior Vitality (Premium+)
15kg € 39,95 -Oudere honden

-Honden van middelbare leeftijd met overgewicht of aanleg hiervoor.

-Speciaal voor honden met gewrichtsproblemen.

TOPSTAR Croc
15kg € 29,50 -In principe voor elke probleemloze hond, of honden die energie kunnen gebruiken.
TOPSTAR Light(Premium)
15kg € 42,99 -Volwassen honden met overgewicht of die daar aanleg voor hebben.
TOPSTAR Adult Optimum(Premium)
15kg € 36,- -Volwassen honden met standaard activiteit. Uitermate geschikt voor kleine en middel grote rassen.
TOPSTAR NATURAL COMPLETE(Premium+)
20kg € 37,50 -Volwassen honden die t.g.v. hun activiteit onvoldoende resultaat hebben van een geëxtrudeerde brok. Zoals werk- en sporthonden, erg zenuwachtige of hyperactieve honden. Vooral Herdershonden en Border Collie achtigen  hebben goede resultaten met deze brok.
TOPSTAR Specialty Fish & Potato – No Gran (Premium ++) 15kg €49,99 -Deze speciale brok is een oplossing voor honden vanaf 15 maanden die allergisch reageren en/of daar dunne ontlasting krijgen van reguliere hondenvoeders waar granen, inclusief rijst, als grondstof in zitten. En honden die slecht eten omdat ze behoefte hebben aan een totaal andere smaak.