VOEDINGSWIJZER

Welke brok is geschikt voor mijn hond?

Uiteraard wilt u wel het beste voor uw hond en/ of kat. Brokkentopper biedt u een passend voer bij ieder type hond. Heeft uw hond problemen bijvoorbeeld met de vacht, artrose of bijvoorbeeld overgewicht, ook dan heeft Brokkentopper een passend voer voor uw hond!

Diverse factoren spelen bij de keuze een rol. Is het bijvoorbeeld een “huishond” met weinig activiteit of juist een zeer actieve hond. Sport of werkt de hond veel. Moet hij veel jagen? Als hij bijvoorbeeld gebruikt wordt voor bewaking, de jacht, vee-drijven of windhondrennen of is het een politiehond dan adviseren wij u een brok voor de actieve hond. U kunt dan het beste kiezen voor een brok met hoge energie waardes, zoals de Topstar Adult Active of de Topstar Natural Complete.

Stel dat uw hond wat op leeftijd begint te komen. Hebben wij een brok die juist weer uitermate geschikt is voor de oudere hond. Maar ook voor de hond van middelbare leeftijd welke overgewicht heeft of er aanleg voor heeft. Dit voer is bijvoorbeeld heel licht verteerbaar en verhoogd de vitaliteit met behoud van een prachtige vacht. Dus een langer leven fit met een hogere kwaliteit van leven. U kunt dan dus het beste kiezen voor de Senior varianten b.v. de Topstar Senior Vitality.

Ook voor de jonge hond zijn er speciale brokken. We hebben puppy brokken voor pups van 3 weken tot 4 maanden (ook goed voor drachtige en zogende teven) Topstar Specialty Fresh Salmon Puppy en Junior brokken voor jonge honden van 4 tot 20 maanden.
Indien uw hond een volwassen gewicht van meer dan 12 kg gaat bereiken, geeft u na de puppybrok (na ca. 4maanden) een Junior brok, gaat hij minder dan 12 kg wegen kunt u na 6 maanden overstappen op de Adult brok en de Junior brok overslaan.

Als richtlijn kunt u eigenlijk de volgende regels aan houden:

  • Bij Jonge honden welke een volwassen gewicht behalen van minder dan 12 kilo kunt u de Junior brok overslaan en na 6 maanden overstappen op een volwassen voer.
  • Bij Jonge honden welke een volwassen gewicht behalen van 12 tot 40 kilo kunt van 4 tot 15 maanden een Junior brok gebruiken b.v. de Topstar Specialty Fresh Salmon Junior of de Topstar Junior Largebreed.
  • Bij Jonge honden welke een volwassen gewicht behalen van meer dan 40 kilo kunt u van 4 tot 20 maanden een Junior brok gebruiken.

Voor honden die overgewicht hebben zijn er ook een uitermate geschikte brokken, U kiest dan voor de Light varianten b.v. de Topstar Light Verder zijn er honden die over het algemeen afhankelijk zijn van zogenaamd speciaal “dierenarts” voer. Ook voor veel van deze honden hebben wij een zeer geschikte voeding in het assortiment.

Indien u na het lezen toch niet helemaal zeker bent welk voer voor uw hond het beste is kunt u ook even contact met ons opnemen. Wij zullen u dan (indien nodig in overleg met een fokker) van een passend advies voorzien.